Ali vam je operacija nosu všeč?

Ali tudi vas zanima operacija nosu – rinoplastika? Ni malo ljudi, ki jih danes tovrstne operacije zanimajo. To je postal pravi trend bi lahko rekli. Danes je veliko ljudi, ki so že imeli kakšne lepotne popravke, tako da vsekakor je dobro vedeti, kaj vse je danes na voljo, ker se morda še kdo lahko najde v tem in se odloči za kkašen poseg. No, pa se vam zdi, da so lepotne operacije zares potrebne in zares kvalitetne? O tem bi se dalo razglabljati seveda. Nekateri ljudje so močno proti njim, saj menijo da je denimo operacija nosu, za katero se odloča veliko ljudi zares nepotrebna. Pa je res? Tukaj sedaj nastane dilema, ki odpira nova vprašanja.

operacija nosu

Poglejmo na zadevo nekoliko drugače. Ljudje, ki imajo dejanske težave z nosom, ker jim le ta onemogoča normalno dihanje, se bodo verjetno odločili za takšno operacijo in povem moralno in etično je, da se taki osebi operacijo tudi omogoči. Seveda je tu v igri operacija nosu zaradi tega, ker ima nekdo zdravstvene težave. Je pa res, da obstajajo ljudje, ki se odločijo, da bodo naredili operacijo nosu zato, ker menijo, da bodo kasneje lepše izgledali.

Pa je to zares potrebno in ali je to moralno ali etično? Tu je tista stvar, ki prične odpirati dvome in to je tudi razlog, da se nekako ustvarjata dva pola, ki se med seboj verjetno nikoli ne bosta ravno strinjala. Kakorkoli že, operacija nosu mora obstajati iz takšnih in drugačnih razlogov. Mi se ne bi radi postavljali na eno ali drugo stran, radi bi le, da se ljudje, ki nimajo nekih dejanskih težav za takšno operacijo raje ne odločajo. Če se že, potem bo najbolje, da opravijo kakšen manjši poseg nosu, saj operacija nosu, ki je obsežna lahko privede do številnih zapletov, ki pa si jih seveda nihče ne želi. Operacija nosu tudi ni poceni, razen če je operacija nosu opravljena pod kritjem zavarovalnice.