Bled je zelo znana turistična destinacija

Bled je najbolj znana slovenska turistična destinacija, ki ga obiskujejo ljudje iz celega sveta. Mesto je znano po svojem izjemno lepem jezeru in otoku, ki si ponaša s cerkvijo, ki je zelo popularna za poroke ali pa druge cerkvene prireditve.

Do otoka lahko dostopamo na različne načine, vse od čolnov do jadrnic. Na otok se lahko popeljete s posebnimi barkami ali pa čolni. Lokacija je zelo popularna tudi za mnoge glasbenike, ki zelo radi posnamejo svoje video posnetke na otoku ali v okolici jezera. Bled je znan po svojih mnogih hotelih in restavracijah v samem mestu.

V mestu imate mnogo razvedrila od diskotek do trgovskih centrov. Na voljo imate tudi dostop do Blejskega gradu, ki je tudi zelo popularna turistična lokacija in vam ponuja izjemen razgled nad celotnim jezerom. Sam grad je zgrajen na hribu in do njega lahko dostopate z avtomobilom ali pa peš. Pred vstopom v grad je izgrajeno parkirišče, zato ne boste imeli nobenih težav z iskanjem parkirnega prostora.

bled

V bližini gradu je tudi restavracija, kjer se lahko spočijete po ogledu grada. Samo mesto vam ponuja mnoge dejavnosti, od restavracij do kopališč. Bled je zelo obiskano turistično mesto ne glede na sezono. Poleti se ljudje lahko kopajo v samem jezeru, saj je voda zelo čista. Imajo tudi organizirane dejavnosti, kot so vodne igre ali pa uporaba čolnov za razvedrilo. Turisti se lahko po jezeru popeljejo z jadrnicami.

Sam otok na Bledu ni zelo velik, površina celotnega otoka zavzema samo 0.82 hektarja. Na otoku je tradicija, da mora ženin v naročju bodočo ženo ponesti po vseh 99 stopnicah. Na samem otoku ni veliko trgovin. Samo manjša restavracija in kulturni dom, kjer si lahko ogledate zgodovino otoka ter kupite kakšno malenkost za spomin.

Narava okoli Bleda je čudovita in zelo dobro ohranjena. Samo mesto Bled se prvič omenja okoli leta 600, natančna letnica nastanka mesta je neznana. Poleg jezera imajo tudi toplovodni izvir vode, ob katerem so bile izgrajene toplice. Namenjene so za zdravljenje različnih bolezni in bolečin. Vodo uporabljata dva različna hotela za notranje in zunanje bazene, ki so večinoma za razvedrilo gostov. V okolici Bleda so mnoge naravne in naravoslovne pešpoti, ki jih lahko prehodite za rekreacijo.

Lepota pokrajine vas bo zagotovo presenetila. Veliko ljudi hodi v ta kraj na počitnice in zato, da se izognejo in pozabijo na stresno vsakdanje življenje v mestu. V restavracijah vam ponujajo zelo znano blejsko kremno rezino. Bled je res izjemna turistična lokacija, na kateri lahko doživite veliko posebnih in dragocenih spominov.