Kako izbrati ustrezne vrtne garniture

Recimo da imamo lep vrt ali pa teraso, mogoče prazen prostor pod češnjo ali lipo. Tak prazen prostor pa želimo opremiti in ni boljše izbire kot pa so vrtne garniture. Te nam lahko ta prostor zapolnijo in prispevajo k celotnemu izgledu hiše in okolice. Kako pa izberemo ustrezne vrtne garniture, da nas ne bodo sosedje čudno gledali?

vrtne garnitureNo, ne smemo gledati samo na to, kakšne garniture moramo izbrati zaradi sosedov, temveč tudi predvsem zaradi nas. Vprašati se moramo, kaj bi želeli? Želimo imeti majhno mizico za kavico, limonado in prigrizke? Ali večjo mizico za večje prigrizke in cel vrč limonade ali kave, mogoče tudi torto. Potem so tu še sedeži oziroma stoli. Ti se morajo po višini ujemati z mizo oziroma mizico. Vrtne garniture naj bi se tudi ujemale po barvi, ni dobro da so preveč svetlih barv, saj veste, svetle barve se hitreje umažejo, glede na to, da so vrtne garniture namenjene temu, da so zunaj, in so izpostavljene raznim vremenskim vplivom se lahko kaj hitro umažejo, temnejše barve pa to umazanijo malce zakrijejo. Vrtne garniture so lahko narejene iz različnih materialov, večinoma je to plastika, ali pa umeten ratan, lahko pa je tudi naraven, vendar moramo vedeti, da bo ta hitreje razpadel. Če imate namen te garniture uporabljati ne glejte na pristnost materialov, temveč bolj na kvaliteto izdelave.

Če pa so vrtne garniture oblazinjene, bodite pozorni tudi na to, da so ali blazine nepremočljive in se lahko uprejo zunanjim vplivom ali pa da jih lahko, v primeru slabega vremena oziroma dežja, hitro odstranite in pospravite. Tudi za zimske čase, je dobro da so vrtne garniture narejene tako, da jih lahko enostavno shranimo in ne zavzamejo preveč prostora, kajti nikoli ne veš kdaj bo žled in kdaj bo zapadlo metre snega, ki vam bo polomilo stole in mize, če jih ne boste imeli spravljene.