Ugodne ter kakovostne toplotne črpalke zrak/voda

Toplotne črpalke, ki za svoje delovanje in proizvajanje toplote uporabljajo kar okoliški zrak so zagotovo odlična naložba, ki se bo obrestovala že po kratkem času uporabe. V vašem domu lahko poskrbi za ogrevanje vode ter prostorov, hkrati pa v poletnih mesecih zagotovi tudi ustrezno hlajenje. Pomembna pa je tudi sama montaža oz. namestitev črpalke. Primerna namestitev poskrbi, da vaša naprava proizvede 1-3 krat več energije, kot je porabi za električni pogon. Več informacij za toplotne črpalke ream.si si lahko preberete na spletni strani.

Toplotne črpalke zrak/voda so najpogosteje uporabljene črpalke, saj poleg nizkih začetnih stroškov omogočajo tudi najenostavnejšo namestitev. Toploto črpajo kar iz okoliškega zraka, kar pomeni, da ni potrebno nameščati posebnih ozemljitev ali kopati vrtin, da bi prišli do energenta. Običajno so sestavljene kar iz dveh delov – zunanjega ter notranjega. Hladilno sredstvo, ki kroži med obema deloma, vpija ter sprošča toploto (medtem, ko se premika po cevni povezavi med obema deloma črpalke).

toplotne črpalke

Novodobne toplotne črpalke zrak/voda lahko vaše ogrevalne stroške kar prepolovijo (rezultati bodo še posebej vidni, če sedaj uporabljate zelo potraten in drag vir ogrevanja, npr. olje). Prednost tovrstne črpalke je tudi v prezračevanju. Lahko se poslovite od klimatske naprave, saj bo toplotna črpalka poskrbela za vse, tudi za razvlaževanje.

Kaj pa temperaturne omejitve? V preteklosti so bile toplotne črpalke z zračnim delovanjem primerne predvsem za namestitev v toplejših okoljih. Seveda pa je tehnologija od takrat do danes že močno napredovala, zato so sodobne črpalke primerne tudi za namestitev v okoljih, ki dosegajo nizke zunanje temperature. Črpalke Ecodan power inverter, ki jih lahko kupite pri našem podjetju, učinkovito delujejo kar do zunanje temperature -20°C. Ogrevalno vodo lahko segrejejo tudi do 60°C (pri zunanji temperaturi -3°C). Odločate se lahko med sistemi z notranjim bojlerjem ali brez njega. Modeli črpalk Ecodan Zubadan so trenutno najzmogljivejši na trgu. Celotno nazivno moč naprave lahko uporablja tudi pri zunanjih temperaturah do -15°C, učinkovito pa delujejo do zunanje temperature -28° C.