Letne pnevmatike za vaš avto

Pnevmatike so eden od najpomembnejših delov avtomobila, saj je avto ves čas le na njih kar pomeni da morajo imeti dober oprijem in dobro podporo za avto, če ne podpirajo avta ali pa nimajo oprijema lahko zelo hitro pride do prometne nesreče še posebaj v slabem vremenu. Poznamo več vrst avtomobilskih pnevmatik in sicer celoletne, zimske in letne pnevmatike (poznamo še nekaj drugih vrst naprimer pnevmatike za vseterenska vozila, dirkalne pnevmatike in še nekaj drugih).

letne pnevmatike

Celoletne gume so sicer v redu za vse vrste vremena, ampak v snegu in dežju nekoliko bolj drsijo v dobrem vremenu pa se hitreje obrabijo kot pa letne pnevmatike, kar lahko pomeni zdrs zaradi premalo oprijema ali pa večji strošek ker se hitro zrabijo in jih je treba menjati večkrat. Naslednje vrsta pnevmatik so zimske, te imajo zelo dober oprijem v snegu in dežju, primerne so za vožnjo takrat ko je sneg in dež niso pa najboljše v suhem in toplem vremenu saj se zelo hitro obrabijo ker so narejene iz mehkejše gume, zato jih po koncu zime zamenjamo z letnimi gumami. Letne pnevmatike imajo manj oprijema v slabem vremenu ampak lažje zdržijo suhe ceste zato jih uporabljamo od spomladi do jeseni, če bi namesto teh uporabljali zimske pnevmatike bi imeli veliko stroška saj bi jih morali pogosto menjati.Če se veliko vozite z avtom predlagam da kombinirate zimske in letne pnevmatike tako so pnevmatike dovolj poceni hkrat pa imajo dober oprijem, edina slabost je da moramo pred zimo zmontirati zimske gume po koncu zime pa letne.

Ko kupujete gume za avto morate biti pozorni na širino, višino in premer gum saj ne grejo vse gume z vsakim avtom. Odlične zimske, celoletne in letne pnevmatike lahko najdemo na zgornji povezavi zato vam predlagam hiter ogled.