Moka

Podjetje Maln se ukvarja z naravnimi produkti. Maln se ukvarja s predelavo produktov, kot je moka, z medarstvom, čebelarstvom, oljem ter vzglavniki. Moka nastane z  dolgoročnim procesom. Obstaja tudi pirina moka – pira je stara vrsta pšenic, ki se je ohranila v svoji prvotni obliko do zdaj. S posebnim postopkom nastane izjemna dobra moka.

moka

Kot za vsa žita, tudi za ajdo velja enak postopek sušenja, to pa se začne po setvi, moka nato pride kvalitetna. Pri njih mletje žit poteka po postopku, ki se je obnesel že skozi stoletja. Mletje ajde je bistveno podoben postopek, ki velja za žita, ki se je ohranil že dolgo časa.

Maln ima tudi več različnih vrst meda, kot so akcijev med, kostanjev med, gozdni med, hojev med, cvetlični med, lipov med, smrekov med. Med je hiter vir energije, poleg tega je naraven, krepi vam imunski sistem, ima tudi zdravo alternativo sladkorja, ki tudi ne škoduje pri osebah, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2 in povišan holesterol. Med se tudi uporablja kot zdravilo proti prehladih, poleg tega pa tudi pri pomirjanju. Malin ima tudi sončnino olje, ki je hladno stiskano. To olje je nevtralnega okusa in vonja, ter je živo rumene barve. V olju prevladuje večkrat nenasičen linolina kislina, ki sodi med esencionalne maščobe in kisline, kar je za naše telo nujno za delovanje. Orehovo olje pridobivajo iz orehovih jedrc, zaradi njegove dragocenosti ga nekateri kličejo tekoče zlato.

To olje je izjemno bogato zaradi njegovega omega 3 maščobnimi kislinami, ki v kombinaciji z ostalimi minerali in vitamini, ki jih najdemo v tem olju, nam ščitijo srce in ožilje, ter vsebuje vitamine E in B. Podjetje Maln izdeluje tudi vzglavnike iz pire. Pirini vzglavniki so nekoliko manjši od navadnega vzglavnika, ter odpravlja bolečine v glavi in vratu, ki so posledice pretrdega ali previsokega vzglavnika. Maln je podjetje, ki izdeluje vse njihove izdelke naravno. Moka in drugi izdelki so res kakovostni.