Najprikupnejši pustni kostumi

Vsakoletno pustovanje v večjih slovenskih mestih privabi precejšnjo množico ljudi, poleg tega pa se v pustnem času odvija malo morje pustnih zabav, katerih bistvo so pustni kostumi. Ti so vsako leto bolj raznoliki, izbira na trgu je namreč ogromna. Posameznik lahko tako zase izbere praktično, karkoli si zaželi, je pa dejstvo, da so ženski pustni kostumi načeloma bolj prikupni od moških. Medtem, ko se moški radi našemijo v pošasti, živali in podobno, so za razliko od teh ženski pustni kostumi pogosto polni bleščic, ženske se rade našemijo v medicinske sestre, božičkove dame in podobno.

pustni kostumi

Pustni kostumi so morda še najbližje otrokom, ki se v pustnem času našemijo v tisto, kar bi načeloma najraje postali. Vendar pa ni vse v modernih likih, mnogi pustni kostumi so rezultat tradicije, kot na primer pustni kostumi kurentov. Vendar pa po slednjih mladi posegajo manj, morda tudi zato, ker so pravi pustni kostumi kurentov precej dragi, poleg tega pa težki in težje dostopni.

Ni nujno, da pustni kostumi popolnoma zakrijejo osebo, ki se našemi, večina kostumov razkriva osebo, ki se je vanj oblekla. Tako na primer kostum čebelice ali medicinske sestre jasno razkriva, kdo ga nosi. Vendar pa ti pustni kostumi v modernem času niso primerni zgolj za pustovanja, enake namreč lahko uporabimo tudi za noč čarovnic, če nam je ta bolj pri srcu. Seveda pa je možno isti kostum obleči tudi večkrat – pustni kostumi pogosto kar nekaj stanejo, še posebej, če so kvalitetno narejeni in vsebujejo veliko materiala. Zato je morda za nekoga, ki finančno ni tako podkrepljen, najboljša rešitev, da kupi dva ali tri modele in jih potem izmenično oblači ob različnih priložnostih, ko pustni kostumi dejansko pridejo v poštev. Morda se bo kakšna božična dama v pustni kostum našemila tudi ob božiču, tovrstni kostumi so namreč vedno bolj popularni in se vedno pogosteje prodajajo tudi v tem času.