Nega las

Pogosto majhne stvari v življenju pomenijo več kot velike. Med temi stvarmi je tudi nega las.

To opazimo šele, ko je škoda že narejena. Lasje postanejo suhi, zamaščeni, brez leska, poškodovani zaradi mehanskih ali kemičnih poškodb,  uporabe neprimernih ali škodljivih izdelkov.

Katere so mehanske poškodbe las? Mehanske poškodbe las nastanejo takrat, ko lase češemo zelo na grob in hiter način. Kaj pa kemične poškodbe las? O kemičnih poškodbah govorimo pogosto. Lasje so v tem primeru izpostavljeni kemičnim reakcijam, izdelkom, ki jih uporabljamo doma ali pa v salonu.

nega las

Na izdelkih so lahko etikete, ki povejo, kako dober je izdelek za lase, včasih je dobro da uporabljamo manj izdelkov in pustimo, da lasje počivajo. Kaj še pomeni nega las?
Česanje las je tudi pomembno. Ampak ne na hitro in še posebej ne z glavnikom!
Če jih češemo z glavnikom je to zelo velika napaka, ker ima glavnik redke zobce in na koncu lasje kar popokajo, se natrgajo. Ne samo na koncu ampak tudi na vrhu in sredini las. Kakovost vaših las pa se tako poslabša.

Nega las in umivanje: Masiranje z rahlimi krožnimi gibi konic prstov, daje šamponu priložnost, da dobro učinkuje. Lasišča ne smemo drgniti na grob način, saj lahko šamponi naše lasišče izsušijo, to se kaže kot prhljaj. Tako lasišče izgubi dobre maščobe/ olja, ki so pomembna za zdrave in krepke lase.

Nega las je zelo pomemben dejavnik. Ponavadi se pred nego uporabita šampon in balzam za lase. Dobro je, da sta šampon in balzam iste znamke, saj je regeneracija las tako bolj učinkovita. Bolj, kot je las poškodovan, boljšo nego potrebuje. Pri zelo poškodovanih laseh je dobro uporabiti še kakšno masko. Lahko uporabimo tudi arganovo ali kokosovo olje. Masko ali olje pustimo delovati 15 min ali več. Kokosovo olje lahko pustimo tudi čez noč, pomembno pa je, da dobro speremo olje iz las.