Torta Rubikova kocka

Zagotovo tudi vi poznate didaktično igračo Magična kocka. Ne? No, mogoče vam je bolj znana pod imenom Rubikova kocka. Več o njej lahko preberete na spletnem naslovu http://www.rubikova-kocka.com/, danes pa vam bomo predstavili recept kako narediti torto Rubikova kocka! Torta izgleda kot znana kocka, vendar to ne samo od zunaj, ampak tudi od znotraj! Zadeva sicer izgleda zakomplicirano, vendar se nikar ne ustrašite, saj res samo izgleda tako, v resnici pa jo je zelo lahko pripraviti.

rubikova kocka

Zadevo smo za vas olajšali celo do te mere, da lahko izberete vaš najljubši recept za biskvit (seveda govorimo o tistem brez dodanega kakava ali nutelle). Za torto Rubikova kocka bomo torej samo priredili vaš izbrani recept, in sicer tako, da ko ga boste pripravili do te točke, ki bi moral že v pekač in pečico, se ustavite. Sedaj ga preprosto enakomerno razdelite  v šest manjših posod. Kot veste je Rubikova kocka znana predvsem po svojih pisanih barvah in zato bomo sedaj v pet od šestih posod dodali po eno jedilno barvo (kapljico ali dve, nič več) – zeleno, modro, rdečo, oranžno, vijolično. Ena posoda naj ostane brez dodane barve, saj bo le ta predstavljala rumeno barvo.

Kot vidite, smo dodali vijolično barvo, ki jo originalna Rubikova kocka nima, vendar je žal zelo težko narediti biskvit bele barve. Torej zmesi v posameznih posodah dobro premešajte, da bodo barve enakomerne. Če imate občutek, da barve niso dovolj intenzivne, lahko brez zadržkov dodate še kakšno kapljico, vendar postopoma, saj se lahko kaj hitro zgodi, da bo barva kar naenkrat preveč intenzivna. Sedaj preprosto vzamete silikonski pekač za pravokotne biskvitke (lahko ga kupite na internetu) in specite posamezne biskvite. Ta postopek je lahko dolgotrajen, če imate samo en pekač, vendar verjemite, da se splača potruditi za končni rezultat, ko bo vaša torta Rubikova kocka zgledala kot prava igrača! Ko končate s peko vseh biskvitov, jih preprosto ohladite. Za eno kocko potrebujete devet biskvitov, ki jih zložite v tri vrstice.

Med posameznimi vrsticami namažite s poljubno kremo. Prav tako biskvite premažite po vrhu, kamor boste dodali novo vrstico in na to vrstico še eno. Celotno torto Rubikova kocka premažite z masleno kremo, ki jo pripravite tako, da deset minut stepate 350 gramov sladkorja v prahu in 300 g zmehčanega masla. Ko torto Rubikova kocka premažete, jo postavite v hladilnik za približno pol ure, da se maslena krema strdi. Med tem lahko razvaljate črno tičino maso s katero boste prekrili torto Rubikova kocka. Samo prekrivanje je zelo enostavno – če tega še niste počeli, predlagamo da si na internetu ogledate kakšen posnetek. Tako, sedaj pa zabaven del! Vzemite modro, zeleno, rumeno, belo, rdečo in oranžno tičino maso, jo razvajajte in izrežite več kvadratkov. Te kvadratke sedaj prilepite na vse površine torte Rubikova kocka (razen seveda spodnje), in sicer tako, da so na vsaki ploskvi različne barve. Ko končate s tem opravilom, torto postavite v hladen prostor za vsaj dve uri. Torta Rubikova kocka bo idealno presenečenje za vse njene ljubitelje, zagotovo pa bo njen prerez navdušil vse zbrane (seveda če jo boste prerezali v pravi smeri).