Vsestransko uporaben plastelin

Otroci pri svoji igri potrebujejo kakovostne in učinkovite igrače. To pa je predvsem odvisno od staršev oziroma starejšim oseb, ki jim igrače podarjajo ob najrazličnejših priložnostih. Pri izbiri otroške igrače je treba biti pozoren na precej dejavnikov. Najprej nas mora seveda zanimati, ali je igrača sploh primerna za otrokova leta, nato sledi pregled materialov, oblika oziroma varnost igrače, veliko pozornosti je treba nameniti tudi vprašanju, ali igrača lahko otroka kaj nauči, mu pomaga kaj razviti ter podobno.

Morda smo pri izbiri igrače tu in tam preveč zahtevni. Posledično zato neredko spregledamo igrače oziroma sredstva za igranja, ki so na prvi pogled izjemno preprosta, po drugi strani pa izjemno učinkovita. Pri tem na primer mislimo na plastelin. Se sploh zavedamo, kako vsestransko sredstvo je to in kaj našim malčkom lahko vse ponudi?

Privlačni barvni odtenki plastelina

Plastelin je že na prvi pogled za malčka videti privlačen, saj je praviloma različnih barvnih odtenkov. Tudi zato se bo malček hitreje spravil k igri. Ko bo plastelin prijel v roke, pa se mu bo zdel še toliko zabavnejši. Navdušen bo nad tem, da njegovo obliko lahko stalno spreminja. Posledično se igranja s plastelinom ne bo hitro naveličal.

A še preden mu ponudite plastelin v različnih privlačnih barvnih odtenkih, poskrbite za primerno igralno površino. Otrok s plastelinom lahko ustvarja na mizi ali pa kar na tleh. Na tla mu postavite posebno igralno prevleko, da bo igra še bolj čista, udobna ter prijetna.

Vsak dan nekaj novega iz plastelina

Plastelin je torej za malčke dobro izbrano igralno sredstvo, saj iz njega lahko prav vsak dan ustvari nekaj novega. Najprej pa jim je seveda treba razložiti določena dejstva o tem materialu. Tudi sami lahko poleg njih oblikujete mikavne figurice ali pa kar skupaj z njim ustvarite kakšno posebno strukturo.

Otrokom ne pozabite razložiti, da se plastelina ne sme vnašati v usta. Sicer pa pazite na to, da plastelin za igro ponudite nekoliko starejšim otrokom. Mlajši ga bodo zaradi privlačnih barv pa tudi sicer hitro nesli v usta. Na embalaži plastelina bo oznaka, da je takšen izdelek primeren za vse malčke, ki so dopolnili tri leta.