Zdravilna Aloe vera

Aloe vera je verjetno najbolj univerzalna in zdravilna rastlina. Uporabljamo jo lahko skoraj za vsako zdravstveno težavo, na primer, za pospeševanje celjenja kože pri opeklinah, za lajšanje želodčne zgage, za blaženje in zmanjšanje vnetij, pomaga pri zaprtosti, pri uravnavanju sladkorne bolezni in še in še bi lahko naštevali. Aloe vera kot smo omenili je izredno univerzalna, deluje tako preventivno kot kurativno. Rastlina, ki krepi vaš imunski sistem in hkrati rehidrira telo.

Ste že dalj časa zaprti, uživajte aloe vero in bo le to delovalo kot močno odvajalo, ki bo pozdravilo vaše nevšečnosti. Aloe vera se uporablja tako za zunanjo uporabo kot za notranjo, torej jo lahko tudi brezskrbno uživate. Vendar pozor pri nosečnicah, saj aloe vera spodbuja krčenje maternice. Kot smo že omenili aloe vera odlično lajša oziroma zdravi sončne opekline, prav tako pa ta super rastlina celi rano na želodcu, razna vnetja dlesni, akne in tudi preležanine. Aloe vera pa ni samo zdravilna za zdravstvene težave ampak je gel, ki ga izdelujejo primeren tudi za nego kože, še posebej pri starejših saj preprečuje nastanek pigmentnih pik na koži obraza in rok.

Aloe vera se lahko uporabi tudi pri izdelavi soka, ki ga pridobivajo iz alojinega gela. Alojin sok deluje protivnetno, deluje na naš imunski sistem tako da ga krepi in deluje blago odvajalno. Aloe vera pa se ne sme uporabljati konstantno, pri alojinem soku je pravzaprav dnevno priporočilo od 3 do 6 decilitrov soka. Kot vidimo aloe vera deluje zelo raznoliko na naše telo kot tudi na našo kožo. Uporabljati jo moramo z mero previdnosti-saj prekomerna uporaba nima učinka in lahko povzroči tudi kakšne stranske učinke. Posebna previdnost velja pri nosečih ženskah in pri mlajših otrocih. Ne pretiravajte z uživanjem saj lahko pride do prebavnih težav. Aloe vera je nadvse zdravilna in če je še ne uporabljate, jo začnite.