Kotni kamini za toplino v vašem domu

Kotni kamini so odličen način, da v svoj dom pripeljete prijetno toplino in domačnost. Ponudba modernih kotnih kaminov vas čaka tudi pri Pečarstvu Hrovat, ki so specialisti za ogrevanje. Glavna prednost tega odličnega ogrevalnega pripomočka je ta, da je primeren za čisto vsak dom, omislite pa si ga lahko celo lastniki stanovanj. Kotni kamini pa danes ne opravljajo zgolj uporabne funkcije ogrevanja, ampak so tudi odličen estetski dodatek, ki prostor popestrijo in vanj vnesejo veliko mero elegance.

Glavna prednost sodobnih kotnih kaminov pa je tudi steklena zaščita v obliki črke L, ki pokriva odprtino kurišča. Tako se vam odpre pogled na ogenj s kar dveh strani. In nič ni lepšega kot opazovanje ognjenih iskric ob hladnem zimskem večeru. Na voljo so vam najrazličnejši modeli kotnih kaminskih vložkov in z zagotovostjo lahko trdimo, da se bo tudi za vaš dom našel tisti najbolj idealen.

kotni kamini

Ne pozabite na varnost

Ko se odločite za izgradnjo kamina v svojem domu, morate dobro razmisliti, komu boste prepustili njegovo izdelavo. Ne glede na to, da bo kamin močno popestril izgled vaše hiše ali stanovanja, pa je njegova funkcija v prvi vrsti še vedno ogrevalna. To pomeni, da mora biti izdelan kakovostno, pri tem pa upoštevati vsa varnostna določila. Le tako bo namreč tudi njegova uporaba lahko popolnoma brezskrbna in varna.

Pri izgradnji je zato potrebno biti pozoren na mesto, kjer bo kamin postavljen, uporabljene materiale in dimnik. Kotni kamini so lahko različnih velikosti, vendar pa večina modelov za nemoteno delovanje potrebuje dimnik s premerom tuljave fi 180 mm ali fi 200 mm. Pri večjih modelih pa je lahko potreben tudi premer tuljave fi 250 mm. Strokovnjaki priporočajo šamotne dimnike, če pa ta izvedba ni mogoča, jih lahko nadomestijo inox dimniki.Dimnik mora biti izoliran in obzidan s požarnim jaškom iz certificiranih izolacijskih plošč. Tako se namreč zagotovi zanesljiva požarna varnost tudi v primeru dimniškega požara. Če pa želite, da vam bo kamin dolgo služil, ga morate tudi redno vzdrževati – čiščenje in pregledi.