Kateri pakirni materiali so najboljši za vas

Pakirni materiali so prisotni že posod in ena bistvenih stvari, ki jih je treba upoštevati v tem času, je izbira prave vrste embalažnih materialov. Ko želite zapakirati izdelek, se morate odločiti, katero vrsto materiala želite uporabiti. Toda kateri material izbrati? Plastiko, kovino, karton, raztegljivo folijo, skrčljivo folijo, bioplastiko, škatle, školjke ali kaj drugega? Pakirni materiali so res različni in so namenjeni določeni vrsti pakiranja, zato je dobro, da spoznate vse. Najbolj uporabne so gotovo raztegljive folije, ki jih lahko uporabite prav za vse, tudi če pakirate v škatle in drugo embalažo, kot so kovina ter plastika, boste s folijo lahko ovili embalažo in jo na paleti varno prepeljali kamor koli, ne da bi se umazala, zmočila ali poškodovala.

pakirni materiali

Ko raziščete svoje možnosti, lahko izberete, kateri so najboljši pakirni materiali za vaše potrebe pakiranja. Vendar morate razumeti, kateri potrošni material je primeren za vaše produkte. Podjetje Kamtrade že vrsto let prodaja, vodi in svetuje o embalažnih materialih. Poznajo celotno področje embalažnih materialov. Poglobili se bomo v več različnih vrst embalažnih materialov, ki so pakirni materiali.

Stretch folija je eden najpogostejših embalažnih materialov na svetu. Podjetja, ki imajo oddelek za pošiljanje, skoraj vedno uporabljajo raztegljivo folijo. Uporabljajo ga za shranjevanje svojih izdelkov na paletah pred pošiljanjem. Ti pakirni materiali so izjemno uporabni prav povsod, tudi v pisarni ali gospodinjstvu. Uporabijo se za zaščito izdelkov pred razsutjem ali poškodbami med postopkom pošiljanja. Stretch folija doseže ta cilj s tako imenovanim zadrževanjem obremenitve. Zadrževanje tovora omogoča, da je vaš tovor ustrezno pritrjen na mestu, tako da lahko varno prispe na cilj.

Trenutno so na voljo različne vrste raztegljivega ovoja. Vsak je narejen za posebne aplikacije. Uporaba napačne vrste raztegljive folije lahko povzroči neustrezno zadrževanje tovora. Varnostne težave in slabo zavite palete so lahko posledica uporabe napačne folije. Zato se prej posvetujte s strokovnjakom, prede jo kupite.