Pri izbiri nove sedežne bodite previdnejši

V dnevni prostor nameravate postaviti novo sedežno garnituro. Pri izbiri boste morali biti pozorni na še kaj drugega kot na sam izgled. Pogosto se namreč dogaja, da je ljudem določen kos pohištva na videz izjemno všeč, tudi zaradi nizke cene, ko pa ga pripeljejo domov, ugotovijo, da v njihov prostor ne ustreza, tako po velikosti, izgledu in še čem.

Usnjena sedežna garnitura naj bo vsekakor privlačnega videza, a pri tem pomislite še na druge elemente in kose pohištva v dnevni, da se bodo kar se da dobro ujeli s sedežno. To pa še zdaleč ni vse za izbiro najustreznejše sedežne za vaš dom. Najprej se boste morali odločiti, kako velika sedežna je primerna za vaš dom.

Sedežne garniture

Velikost lahko določite sami

Nekateri med vami imate pri opremljanju prostorov manj težav, ker imate na tem področju kar nekaj izkušenj. A nekaj je tudi takšnih, ki ne znajo prav dobro presoditi, kaj je za določen prostor ustrezno in kaj ne.

Velikost sedežne garniture kljub neizkušenosti pri opremljanju dnevnega prostora lahko preprosto določite na kar sami. Na list papirja narišite tloris dnevne v prostoru, nato na določen del narišite v merilu še sedežno. Nato si izračunajte najmanjšo in največjo možnost velikost sedežne.

Usnjene sedežne z ležišči

Če raziskujete, katere sedežne garniture so najbolj priljubljene v tem hipu, boste zagotovo naleteli na veliko ponudbo usnjenih sedežnih z ležišči. Takšen kos pohištva je zlasti dobrodošel v manjših stanovanjih.

Čez dan vam sedežna z ležiščem lahko služi za druženje, sedenje pred televizorjem, zvečer pa jo lahko hitro in preprosto prelevite v dobro zasnovano ležišče.